Home VAP TNG Account Klanten Over TNG Contact  
 
 
Server lease
Geen zorgen meer over aanschaf, onderhoud, support, reparaties en backups

Voor kleine praktijken met enkele Pc's in een netwerk is het niet echt noodzakelijk om een aparte server voor het Veterinair Administratie Programma te gebruiken. Tot circa vijf werkplekken kunt u een Windows XP, Vista of Windows 7 computer als de centrale computer gebruiken. Indien u meer als vijf computers gaat gebruiken of indien u VAP ook op dependances wilt gebruiken is het aan te raden om een speciale server aan te schaffen.

Op zo'n server is dan een ander besturingssysteem geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Windows 2008 server of Linux. En daar beginnen de problemen. U heeft als dierenarts waarschijnlijk veel verstand van uw vak maar systeembeheer is toch weer een ander vak. Dus bij een server moet u een bedrijfje zien te vinden die de server komt installeren, onderhouden en supporten. Gelukkig zijn er bedrijven genoeg die dat doen. Vaak hangt er wel een flink prijskaartje aan de geleverde server en alle uren die er in gaan zitten.

Software en hardware van één leverancier
Van onze klanten kregen wij het verzoek of TNG applications niet een complete server kon leveren en onderhouden. Het zou immers zo veel makkelijker zijn om de gehele automatisering onder te brengen bij één leverancier. Daarom hebben we een constructie bedacht waarin u voor een vast bedrag per jaar een server van ons kunt huren inclusief installatie, onderhoud en support.De voordelen
 • Eén leverancier, één aanspreekpunt.
 • Vast leasebedrag per jaar.
 • Inclusief onderhoud en support.
 • Backups worden dagelijks automatisch door TNG applications gemaakt en gecontroleerd.
 • Dagelijkse controle op de juiste werking van de server.
 • Kleine, stille maar zeer krachtige server met vier Intel cores.
 • Raid 1 disk array. Van een defecte harde schijf zult u niets van merken.
 • Linux besturingssysteem. Dus uiterst stabiel.
 • De server routeert tevens uw internetverkeer en fungeert als een firewall.
 • Middels remote desktop sessies kunt u VAP ook op dependances, onderweg of thuis gebruiken.
 • Binnen 24 uur vervanging indien de server defect gaat.

De lease voorwaarden
Om de server vanaf afstand te kunnen onderhouden is het belangrijk dat u beschikt over een internetaansluiting. Tevens is het belangrijk dat u een internetaansluiting heeft met een vast IP adres. Dit is meestal het geval bij een ADSL aansluiting. De snelheid is niet van al te groot belang. De snelheid is wel weer belangrijk als u ook dependances via remote sessies wilt aansluiten. Met name de upload snelheid moet dan eigenlijk niet onder de 1000 kbits/s komen.

Het leasecontract wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar. De server blijft eigendom van TNG applications. Na vier jaar kunt u het leasecontract, indien gewenst, verlengen en krijgt u weer een nieuwe server.

De kosten
De leasekosten bedragen € 850,00 per jaar. Wij kunnen u ook helpen met het overzetten van programma's en gegevens van uw oude server, bij het aansluiten/installeren van de overige werkstations en printers in uw netwerk. Deze kosten zitten niet in het leasebedrag van de server maar worden apart gerekend. (systeembeheer à € 60,00 per uur)

(De bedragen op deze pagina zijn exclusief 21% BTW)